Velkomen til Norheimsund!

Gjestekai for dere som kommer med båt, men er ikke med i festivalen.

 

KNM Hitra er det eneste gjenværende norske seilende krigsfartøyet vi har fra krigen 1940-1945. Gjennom å bli bevart i sin originale stand og gjennom å seile til ulike steder langs kysten, er KNM Hitra både et levende museum for «Shetlandsbussene» samtidig som den formidler historien om Marinens fortsatte kamp fra allierte baser under hele annen verdenskrig.

KNM HITRA.pdf 14,03 MB
Denne historien er av stor betydning også for dagens Sjøforsvar, men det viktigste er at KNM Hitra skal bidra til at også nye generasjoner av nordmenn blir kjent med- og reflekterer over forfedrenes kamp for dagens frie Norge.

Meir informasjon

Laurdag 16.06. 2018 kl 14:15

 I fleire somrar har Kvitanesen aka Torbjørn Ljones begeistra fulle hus langs fjorden med humoristiske historiar. Til trebåtfestivalen kjem han roande med son og felespelar Andreas Skeie Ljones.

 «Her får han igjen vist at han har orda i si makt, med uttrykk som treffer så godt at magemusklane ristar.» Avisa Hordaland 12.07.2017

 «…Kvitanesen sjølv, godt akkompagnert av sonen Andreas på hardingfele, lyfta stemninga til tett oppunder taket i det intime publokalet på Jaunsen. Etter kvart sleppte publikum laus den eine latterkula etter den andre seint onsdag kveld.» Avisa Hordaland 9.07.2015

 Foto: Avisa Hordaland/Vidar Herre

Ein times tur på fjorden med Norsk Vasskraft- og Industristadmuseum sitt flytande smykke M/S Tysso, inkludert minikonsert med trubadurane Markhus & Lid.

Avgangar frå festivalområdet laurdag 16. juni:  kl. 10.30, 12.30 og 14.30,

Page 1 of 4